Välj en vacker ytterdörr med fönster

26 maj 2021 william_eriksson

Om du bor i lägenhet så har du kanske ett titthål som gör att du kan se vem som ringer på. Men i villor är det inte så vanligt. Där kan du istället välja en ytterdörr som har ett fönster monterat. Men du behöver inte oroa dig för att säkerheten skulle bli sämre. En ytterdörr med fönster har ett högt isolervärde och säkerhetsklassning som är i samma nivå som en dörr utan fönster. Därför är det bara upp till din smak vilken design du väljer.

Med ett fönster i ytterdörren får du ett ljusinsläpp som kan vara mycket välkommet i hallen. Många hallar är inträngda mellan olika rum och kanske inte har något ljusinsläpp alls. Då kan det vara trevligt med ett fönster i dörren som släpper in ljus och som samtidigt visar dig vem som är på andra sidan. Vill du vara lite hemlig så kan du sätta in ett spegelglas i dörren, där du kan se ut men besökaren inte kan se in.  

 

 

Färg och material som matchar huset

Dagens villor och fritidshus finns i mängder av olika modeller, färger och material. Och detsamma gäller för ytterdörrar och fönster. Men när du ska välja vilken ytterdörr du ska ha på ditt hus så bör du tänka till lite extra. Det är snyggast om du väljer en dörr som passar ihop med fönstren och som dessutom passar ihop med husets stil och fasad. Men det behöver inte vara något som matchar, utan det kan istället vara en accent.

I många fall kan det vara snyggt att ha en dörr, och kanske en garageport, som anslår en annan ton än fasad och fönster. Men då är det ändå mycket viktigt att du känner att de talar samma språk. Är du osäker så kan du be om tips och råd från säljaren av ytterdörren.  

Fler nyheter