Varje årstid har sin bild

Home » Varje årstid har sin bild

Alla årstider är sköna, på sina sätt. Vi fascineras av ett snabbt litet snöbollskrig på vintern, häftig paddling med en kanot på sommaren, doften av nyutslagna växter på våren och ljudet av hetsiga räfsor på hösten. Årstiderna ger också ett sinnesintryck, eller rättare en bild som är en stark symbolik om perioden. Vintern kan väl få vara bilden av en snöskottande man, medan sommaren kan vara en person bakom den manuella gräsklipparen, känd som handjagaren?

Bilden av hösten är säkert ett visset löv, och den bild våren ger oss är en rad rumpor på alla de som påtar i jorden. För på våren är det hög tid att sätta lökar, så frön, som senare förvandlas till vackra blommor eller närande grönsaker, samt gräva om landen. En tur med den motordrivna jordfräsen hör förstås också till. Vi lever ju i maskinens tidsålder.

Våren är också detsamma som en lång kö framför kassan på varje handelsträdgård. För där vimsar folk runt med små vagnar fyllda till bredden med växter, krukor, gödning och redskap. Det ropas mellan de besökande och de vänliga och söta skolflickorna som kallats in varje lördag-söndag för att minska trycket på de övriga anställda. Redan efter första helgen tar alla pingstliljor slut, för det hör ju nästan till standarden till att ha en gul kant runt gräsmattan, tycks många mena.

Glöm inte utemöblerna

Utemöblerna ska ju också tas fram. Det hör nästan till nu när vi använder minnesregeln om att klockan ska ställas fram på våren, och det ska också utemöblerna. Som ett trollslag förvandlas det kulna Sverige. Förväntningar om en ljusare tid spirar och alla längtar efter varmare väder.

Men våren och sommaren går fort. Alltför fort. När hösten kommer är det som att allt går baklänges. Utemöblerna sätts tillbaka i uthuset, dagarna blir kortare och temperaturen sjunker. Trädgården ser inte längre så grön och inbjudande ut. Det mesta är murrigt gråbrunt. Endast grillfodralet lyser lite silveraktigt som en klar kontrast. Utelivet är definitivt slut i trädgården. Nu börjar en ny tid med snö, så därför letas kälkar, skidor och snöskyffel fram. Cirkeln är sluten.

 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top