Trädgården tar oss till våra rötter

07 oktober 2019 admin

Det ska vara enkelt att vara ute i skog och mark. Men för många finns det nog en föreställning att man behöver ge sig ut i fjällmiljö eller liknande för att uppleva ett riktigt äventyr. 

Sanningen är ju att det inte alls behöver vara så.

Här i Sverige har vi nära till friluftslivet. Många gånger kan vi gå ut till en större skog i närheten, eller åtminstone ta cykeln till något naturområde som är som en oas, frikopplad från resten av civilisationen.
Ger du dig själv tid och ro så är det något som händer därute i skogen. Något nästan magiskt som inträffar när du bara vandrar bland trädstammar och ett underlag som frasar under fötterna.

Någonstans handlar det nog om att vi kommer närmare oss själva.
En gång i tiden klev vi ju nämligen ned från träden och började utforska marken. Det är också här, på marken, som vi utvecklades till att bli den människa som vi är idag.
Rent fysiskt har det inte hänt särskilt mycket sedan dess. Vi är fortfarande samma varelse som vandrade ut från Afrika och spred oss ut över hela världen.

Kanske är det därför som vi älskar att ta hand om våra trädgårdar.
Det för oss tillbaka till våra rötter, bokstavligen, när vi sitter där och gräver i marken.

Vissa saker kan dock vara lite för krångliga för oss själva att ta hand om. Våra kära fruktträd växer sig stora, och kan med tiden till och med skapa säkerhetsrisker i våra trädgårdar.
I dessa situationer är det bäst att anlita en arborist från Rangloaxe som kan komma och hjälpa till med ansningen. Om du nu inte själv känner dig manad att klättra upp i ett träd beväpnad med en motorsåg.

Nej, bäst att låten de som kan ta hand om sådant så att du själv kan fortsätta gräva bland dina rötter.

Fler nyheter