Ta in marmor i ditt hem

01 april 2019 Jenny Olsson
Ta in marmor i ditt hem

När man renoverar hemma eller kanske inreder ett helt nytt hem ska man tänka på färger och materialval. Genom att variera färger och material får man ett mer levande och ombonat hem. Marmor är ett exempel på material som ofta gör sig väldigt snyggt. I ett annars ljust och kanske till och med vitt kök kan en marmorbänkskiva skapa en helt annan känsla av rummet. Marmor är både snyggt och elegant. Det skapar spänning och kontrast utan att det blir rörigt. 

Marmor är ett naturligt material, en bergart som består av kalkspat. Strukturen kan vara fin eller grovkornig. Marmor bildas genom att kalksten utsätts för högt tryck och temperaturer vilket gör att bergartens kemiska sammansättning och kristallstruktur förändras. Marmor är en ganska lättarbetad bergart och har ett populärt utseende, därför har man använt bergarten som byggnadssten och ornamentssten under tusentals och över hela världen. Pratar man om ren marmor är den vit men föroreningar av olika slag är vanliga och ger då bergarten varierande färger som ofta går i ett flammigt mönster som man kallar för marmorerad. Det är kanske just därför som hemmet eller andra lokaler också blir mer levande när man adderar marmor. Det är också lätt att addera färger till marmor i inredningsdetaljer. Det är ett tacksamt material som gifter sig fint med många olika färger och material som guld, silver, vitt, rosa, rött, grönt och så vidare. Genom att välja en färg på bänkskivor eller golv till exempel är det också lätt att byta ut saker i inredningen. Andra färger och material som är mer dominerande kan vara svårare att kombinera med så mycket som man faktiskt kan med marmor. 

Perssonssten.se sysslar med marmor Kumla. Deras inriktning är tillverkning av specialprodukter för inredning som till exempel bänkskivor till kök och badrum. De tillverkar också byggnadssten för golv, trappor, fasader, fönsterbänkar och så vidare. De har en välutrustad verkstad med kompetent personal som gör att de kan framställa proffsiga produkter för ditt hem. Stenen som de säljer importeras från olika platser runt om i världen men i huvudsak kommer det från Portugal, Italien och Kina. 

Om du har funderingar på något eller vill göra en beställning, tveka inte att kontakta dem. Om man ska inreda och sätt din nya material kan man ibland ha funderingar eller frågor och då är det bra att prata med någon som är expert på området. Dessutom kan det vara värt att kontakta dem om du söker något som du inte ser i deras sortiment, så kanske det går att lösa i alla fall. 

Av företaget kan man dessutom få måttanpassade produkter då de sågar skivor efter ens önskemål och behov. Därefter fräser de hål eller urtag i deras CNC-maskin. Skivan lämnas sedan för slipning av kanter och montering av till exempel diskho. Efter det placeras skivorna i ett trämemballge och är då färdiga att levereras.

I sortimentet finns också mer än bara marmor. Här finns också granit, skiffer, silestone och kalksten. Ska man beställa material till ett nytt hus kan man passa på att titta om något av deras andra material kan passa i något annat rum. Att blanda material i huset kan också vara väldigt snyggt och ge en hemtrevlig känsla! 

 

Fler nyheter