Ta hjälp från proffs när det är dags för plattsättning

02 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Planerar man att att kakla om sitt badrum eller kök så är det bra att noggrant välja ut vilket kakel som passar bäst i utrymmet samt anlita en duktig plattsättare som kan utföra jobbet. Vill man att projektet ska bli så hållbart som möjligt så är det viktigt att välja högkvalitativt kakel som stämmer överens med den stil och smak man har, samt att plattsättningen blir snyggt utförd. Det borgar för att man inte kommer att tröttna på det nya kaklet eller att det kommer att se dåligt ut där det sitter. 

Att kakla själv utan tidigare erfarenhet eller kunskap är sällan en bra idé

Plattsättning är betydligt svårare än vad de flesta tror. Det finns många som tänkt att det borde räcka med att titta på en video på YouTube om hur man kaklar för att själv kunna göra det. Riktigt så enkelt är det dessvärre inte utan det krävs känsla för både färg och form samtidigt som det är ett precisionsarbete som sätter både noggrannhet och fantasi på prov.

För att plattsättningen ska bli hållbar så krävs dessutom ett noggrant förarbete som till exempel innefattar att lägga fuktspärr i våtutrymmen. Det kräver också mycket planering samt förberedelser där mätning av ytor är en viktig uppgift. 

Duktiga hantverkare i Värmland som vet vad som krävs i våtutrymmen

Därför gör man klokast i att anlita en duktig plattsättare som kan sköta jobbet. På Värmlands Plattsättning kan de hjälpa till att sätta kakel och/eller mosaik i kök, badrum och andra våtutrymmen samt klinker på golv. De är experter på plattsättning, kakel och klinker, men löser även behov som innefattar natursten. Värmlands Plattsättning är därmed ett bra val om man är i behov av duktig och erfaren leverantör av våtrumsarbete i Karlstad, eller badrumsrenovering i Värmland generellt.

Mer information finns på https://www.xn--kakelivrmland-hfb.se/kakel-varmland.

Fler nyheter