När du ska måla om

02 april 2019 Leif Ericson
När du ska måla om

Alla har en uppfattning om sin utomordentliga förmåga att hantera en målarrulle och en pensel. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta händige herrn, och hur resultatet kommer att bli. Det skvätter när man målar med rulle, så det är viktigt att täcka över golvet och socklarna – för att inte tala om skinnsoffan. Det är också viktigt att maskera alla eluttag, kontakter och telefonjack. Maskeringstejpen ska vara av hög kvalitet, i varje fall om den blir sittande mer än ett par dagar. Får den sitta för länge fastnar limrester på underlaget! Då finns också risken att tejpen drar loss flagor av den nymålade ytan.

Väljer man en riktig målare till arbetet, vet man från början hur lång tid det tar. Man får ett fast pris och naturligtvis en garanti för arbetets kvalitet. Yrkesmålaren har allaredan de rullar och penslar som behövs för arbetet. Själv måste man kanske köpa dyra verktyg för att komma åt, t.ex. bakom radiatorerna. Målaren har stegar, tejp och täckfilt – samt naturligtvis färger av högsta kvalitet. Du kan också be målaren tapetsera om ett rum eller två.

Gäller det utvändig målning så har du ingen chans att konkurrera med målaren. Han har utrustning för färgborttagning på fasaden och kanske behövs det endast en fasadtvätt för att få garaget att se fräscht ut igen? Det klarar målaren åt dig! En utvändig målning av både fasad och fönster kräver ofta en ställning. Målaren har förstås en sådan och han vet hur den ska monteras och förankras för att stå stadigt. Vill du nöja dig med enbart fönstermålning, ute eller inne, gör du också klokt i att anlita ett proffs.

Det är inte säkert att du tycker om det ”konstverk” som traktens busungar spraymålat på fasaden. Och du gillar säkert inte den ”tag” många sätter med sprayfärg för att markera att de har varit där. Även sådana problem kan din målare hjälpa dig med. Många målare åtar sig nämligen klottersanering.

 

Fler nyheter