Med Viskan spabad får du skön avkoppling

31 augusti 2021 patrick_pettersson

Ett spabad är både skönt och avslappnande för våra muskler, och minskar stress med mera. Brukar du själv njuta av ett spabad ibland? Du kanske till och med funderar på att köpa dig ett eget bad, och det är ingen dum idé. Det finns ett stort utbud av bad i olika storlekar och utföranden, det finns något för alla tillfällen. Ett varmt spabad ger dig återhämtning efter en intensiv dag.

Det finns tillverkare i Sverige med kort leveranstid, till exempel Viskan spabad. En del spabad har undervattenslampor som lyser upp vattnet i olika färger om du önskar det. Olika sorters massagepumpar brukar ingå för att du ska få skön och avkopplande vattenmassage. Kanske en modell med ett vattenfall vore intressant för dig? Vilken modell du än väljer får du en skön och hälsosam stund i ditt spabad.

Tänk dig ett avkopplande varmt spabad en sommarkväll eller en vinternatt under stjärnorna. Du kan njuta året runt i exempelvis ett Viskan utomhusspa. De är tåliga och anpassade efter nordiskt klimat. Givetvis finns det även plats för nära och kära.

 

Spabad har många hälsofördelar

Ett varmt massagebad är avstressande och bra för din hälsa på olika sätt. Din kropp värms upp av det varma vattnet och det ökar blodflödet och får blodkärlen att expandera. I samband med ett spabad upplever många minskad stress, sänkt blodtryck, tillfällig lindring av led- och muskelvärk. Kvalitetstid med familj och vänner i ditt spabad påverkar också välmåendet positivt.

Det kan bli en fin samlingspunkt där alla kan ta del av skön massage som frigör endorfiner. Vet du vad endorfiner är? Det är ett hormon som kroppen tillverkar själv. Endorfiner bildas i den delen av hjärnan som är kopplad till vårt belöningssystem och kan lindra smärta och stärka immunförsvaret. Det kan även ge en känsla av fysiskt välbehag, som lustkänsla och lyckokänsla.

Fler nyheter