Låt andra flytta åt dig

02 maj 2019 admin

editorial

Under vårt förhoppningsvis långa liv hamnar vi flera gånger i den situationen att vi tvingas flytta. Som ung vill vi stå på egna ben och lämnar därför barndomshemmet för nytt boende. Några flyttar till studentlya, kanske endast ett studentrum i en korridor, andra får en alldeles egen lägenhet. Men efter ett antal år som singel, är det dags för nästa fas i livet. Två singlar möter varandra och blir ett par, och då blir utrymmet i det första boende för litet. Det är alltså dags för nästa flyttning.

Men strävsamma som vi är, är det inte alltid vi nöjer oss med den första gemensamma lägenheten. Det finns kanske inte ett extra rum för övernattande gäster. Och var ska man göra av sportutrustningen, alla verktyg, saker och ting man använder till sin hobby och annat man skaffar? Ett annat vanligt skäl att skaffa större boende är att familjen ska utökas, för då uppstår önskemålet om mera plats. Barn ska ju ha egna rum, och kanske vill familjen ha ett litet gästrum till mor- och farföräldrar.

Den ständiga flyttningen

Många år senare är det igen dags att flytta. Man kan säga att cirkeln nu är sluten. När barnen flyttar hemifrån blir den stora våningen eller villan på tok för stor. Det är alltså på tid att finna ett nytt drömboende. Några flyttar i mindre lägenhet, andra önskar ett litet radhus med uteplats. För att klara av alla dessa flyttningar livet bjuder oss ber vi vänner, grannar och arbetskamrater om hjälp. Men det hade varit enklare att anlita en flyttfirma, som t.ex. Flyttharry i Uppsala. Då skulle vi slippa knäcka ryggen på tunga lyft, skada möbler på karmar och släpa otympliga flyttlådor. Ibland dyker behovet av magasinering upp, framför allt om den nya bostaden ska renoveras. Även det klarar Flyttharry enkelt. Företaget ordnar magasinering i Uppsala, och bohaget hamnar i ett larmat, uppvärmt och försäkrat magasin. Det är långt bättre än att sätta det i grannens kallgarage.

Fler nyheter