Hur inbrottssäkert är ditt hem?

29 mars 2019 Leif Ericson
Hur inbrottssäkert är ditt hem?

Har du någon gång funderat över varför så många företag har avancerade system för säkerhet? Besökande på sådana verksamheter kan inte ens gå från receptionen till ett närliggande kontorsrum utan att passera minst en larmad dörr. Hela besöket övervakas ofta av dolda kameror och den besökande ska runt med en skylt, där det står ”besökande”. Alla på företaget vet då att det är främmande.

Men så är det inte i kvarteret där du bor. Eller hur? Där vandrar ingen runt med en skylt som det står ”besökande” på. Där finns det inga larmade dörrar eller övervakning med dolda kameror. Enda skyddet mot en obehörig besökande är låset i ytterdörren. Vet du förresten hur avancerat just ditt lås är? Är det ett modernt och avancerat lås, så är det bra. Men hur är det med dörrarna till terrassen, garaget och källaren? Vilka lås har de? Och har du lås på fönstren i bottenvåningen?

Låssmeden ger dig svaret

Skillnaden mellan ett företags system och ditt skalskydd är ofta mycket stor, och bor du i ett område där det förekommer många inbrott, kan larm och avancerade lås vara en nödvändighet. Du kan säkert inte själv avgöra behovet, men det kan en låssmed. Låt en låssmed göra ett besök i ditt hem och värdera säkerheten. Du ska ju känna dig trygg, oavsett om du är hemma eller bortrest. Östgöta Lås, en låssmed i Linköping, arbetar med både företag och privata och har därför erfarenhet av olika slags installationer. Flera av de lösningar som används på företag kan med fördel användas även i hemmet, till exempel ett modernt lås anslutet till en dörrautomatik. Eller varför inte avskaffa nyckeln helt och istället få installerat ett kodlås? Då slipper du bekymra dig om en nyckel skulle tappas bort, och låset kan alltid kodas om. Kom ihåg: Vägen till ett säkrare hem går via ett besök av låssmeden.

 

Fler nyheter