Hemmets hjärta

02 januari 2020 william_eriksson

Köket har ofta blivit kallat hemmets hjärta. Det beror säkert på att det är där man fyller på energi och att köket är den platsen där man samlas för att umgås på ett otvunget vis. Ett kök består givetvis av golv, väggar och tak precis som alla andra rum i bostaden. Men det som skiljer köket från andra rum är dels vitvarorna som kyl, frys, spis, fläkt med mera men kökets stjärnor är definitivt köksluckorna. För köksluckor är det som man ser först när man kommer in i ett kök och som påverkar vilken känsla som förmedlas i köket.

 

Färger och material

Om man bygger nytt eller vill renovera så är ett enkelt sätt att förändra köket genom att helt enkelt byta sina köksluckor enbart. Köksluckor finns i en mängd olika material, färger och former hos bland annat https://www.koksluckan.se/sv/hem.htm. Mdf, furu, ek, ask, laminat, plåt, glas är bara några av alla de material som man kan tillverka köksluckor av. Och förutom materialet så kan man välja bland alla regnbågens färger för att skapa den mörkare mysigare känslan eller den ljusare fräschare. Eller varför inte göra något personligt och montera köksluckor i solgult?

 

 

Det lilla extra

När man valt material och färg på sina köksluckor så finns det ytterligare två accenter som skapar variation nämligen om man vill ha släta luckor, fasade eller någon slags kanter eller speglar, kanske med infattning av glas eller annat material. Och så slutligen kronan på verket: handtag, knopp eller inget alls. Som tur är finns det virtuella hjälpmedel där man på kökstillverkarens hemsida själv designar sitt kök med de köksluckor som finns i sortimentet, plus vitvaror, bänkskiva, kakel, golv och vägg. Ett kök är en stor investering så det är viktigt att man känner sig säker på att man väljer rätt innan köksluckorna väl sitter på plats.

Fler nyheter