Gräsmatta

Home » Gräsmatta

Drömmer du om en perfekt trädgård? 

Den drömmen är inte omöjlig att uppnå! Hemligheten ligger (som med det allra, allra mesta) i att hålla den välbalanserad. Inte för mycket blommor, inte för mycket träd, inte för mycket av något. Köp trädgårdsböcker och läs på på internet, genom bloggar och youtube, om vilken typ av träd, blommor och växter som trivs i det klimat där du bor. Drömmer du om en viss typ av blomma, eller kanske ett fruktträd, men är inte säker på att det klarar av de förhållanden som råder där du bor? I så fall kan det vara en bra idé att köpa ett skott för bara en planta och plantera, för att se hur den reder sig under året som kommer. Kanske kommer du behöva ägna den extra kärlek i form av bevattning eller näringsberikad jord eller dylikt. Det kan det vara värt. 

Inredningen i din trädgård är naturligtvis också väldigt viktigt för det totala intrycket som din trädgård ger. Ställ en bänk där du har det extra lummigt, kanske en gunga i ett gammalt, stabilt träd. Det är inte bara barn som gillar att gunga! Bygger du en större variant, till exempel av en lastpall och tjocka rep, kan den vara en otrolig plats under sommardagar även för vuxna. Fyll den med små kuddar och tjocka plädar i glada färger, för en mysig ”koj-aktig” känsla. Blanda gärna olika mönster för en busig och personlig stil. Även om man inte vill ha det inne i sitt hus, kan det vara en fin kontrast ute i ”naturen”. 

Till den mysiga känslan som ska finnas i en trädgård hör också de utomhus-aktiviteteter som ska äga rum där! Jag tänker då framförallt på till exempel olika typer av spel och lekar och på sommarens utomhusmiddagar, och med dem – grillning. Spel som ofta uppskattas av både barn är till exempel kubb och krocket. Det är enkla spel med enkla regler som är värda att investera i till trädgården. Har du en stor trädgård är brännboll alltid roligt! Det är inte som du minns det från lågstadiet… jag vågar nästan lova! 

När du tänker på och längtar efter sommaren är det framförallt en bild om ofta dyker upp för ditt inre – den gröna gräsmattan där du ligger på en filt och löser korsord, läser, eller bara slappar. Doften av nyklippt gräs som minner om barndomens sommarlov och oändliga dagar i hetta där livet bestod av promenader till och från vattnet där du badade, hallonsodan i källaren och lekstugan på tomten. Alla associerar den gröna doften med något. Jag tänker på min morfar, omkring-åkande i en sådan där gräsklippare man sitter i, med kepsen och kisande mot solen… Om gräsmattan på din tomt känns hopplöst död och trist, eller om du skulle vilja att mer av din trädgård var gräs-beklädd (för, det är bara att erkänna; även om en grusgång är fin, är den inte skön att gå barfota på) finns det färdig gräsmatta att köpa. 

Nu längtar vi ännu mer efter sommaren! Låt den komma, och låt din trädgård vara huvudperson!

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top