Ge dina möbler ett nytt liv

07 oktober 2019 admin

Det finns många fördelar med att ta tillvara möbler, inte minst med tanke på miljön. Återbruk av möbler har en klimatvinst och dessutom så sparar du pengar. Idag har möbler blivit lite av en slit och slängvara när man tidigare hade sina möbler länge. Det var inte ovanligt att man köpte ett skåp och hade det hela livet. Det är inte alltid helt lätt att klä om möbler själv och då kan det vara bra att vända sig till en möbeltapetserare. Ska du klä om möbler i Stockholm så kan du vända dig till https://www.mariasgardinochtapverkstad.se/. Här får du råd och inspiration.

 

 

 Hur fungerar möbeltapetsering

 

Principen är enkel, möbler kläs om med nytt tyg eller piffas upp på genom att byta exempelvis foder. Gamla slitna soffor får ny stoppning och härligt fräscht tyg. Dessutom kan du själv välja och vraka bland tyger, färger och mönster. Det är också vackert att kombinera gamla möbler med nyare och fräckare tyger. Ska du ge dig på det hemma så se till att du har ett bra möbeltyg och mycket tålamod. Det är pilligt att klä om möbler och det kräver lite utrustning så som häftpistol. Större möbler lämnar du med fördel in till en möbeltapetserare.

 

Hur mycket vinner miljön?

 

Ett exempel är en rekonditionerad stol. När du gör en rekonditionering av en trästol är det minst halva miljöpåverkan mot att köpa en ny. Gäller det en metallstol så minskar du utsläppen med inte mindre än fem gånger. När det kommer till trämöbler sparar du också skogen, möbler som importeras ska också transporteras långa sträckor. Tänk också på att vissa träslag kommer från områden där det är tveksamt att länderna har en hållbar avverkning av skog. Det finns som du märker många bra anledningar till att vända sig till en möbeltapetserare eller själv se till att återbruka möbler. 

Fler nyheter