Gammalt gods kan vara guld värt

Home » Gammalt gods kan vara guld värt

Även om de flesta någon gång har hört att arvegods och sådant man köpt för länge sedan kan vara värdefullt, så fortsätter många med att stuva undan de gamla föremålen på vindar, i källare eller förråd och i garage. Några tar ut gamla möbler, mattor, porslin och glas till sommarstugan eller torpet. Tanken tycks ofta vara, att det gamla kan duga på semestern eller fritiden.

Varför i stället inte sortera i det gamla? Gammalt husgeråd bör kanske av hygieniska orsaker byta ut mot nytt? Andra saker som har varit i släktens ägo ett par generationer kan förvisso ha ett stort affektionsvärde, men de kan sannerligen också ha ett reellt värde. Ett som kan lätt omsättas till klingande mynt och skönt prasslande sedlar. Mormors gamla soppterrin eller faster Elsas läderinbundna favoritbok säger dig kanske inget, men de kan vara värdefulla för samlare.

Ett utmärkt sätt att få veta om saker och ting är något värda är att söka efter liknande effekter på nätet. Internet är fantastiskt och kan ge dig svar på nästan alla frågor. Glöm inte att söka även i andra länder. Ett annat sätt är att besöka olika loppmarknader och auktioner för att se, om det finns liknande föremål till salu, och hur mycket de i så fall kostar. Bor du i närheten av Luleå, kan du gå på auktion i Luleå. Stämningen på en auktion kan verka hektisk, men bara lugn. Du tvingas inte köpa något bara för att du kliar dig bakom örat.

Ett tredje sätt är kontakta ett auktionshus i närheten av din bostad som vid besök hos dig kan ge ett ganska konkret bud på värdet. Besöker du auktionshuset, kan du ta med dig foton av större föremål. Kontrollera gärna att handelskammaren har godkänt den värderingsman du är i kontakt med. Numera kan många auktionsföretag göra en värdering online. Du ska bara skriv ett e-brev om föremålet och bifoga ett bra foto. Ange dessutom storlek, vikt, material och eventuell formgivare. Glöm inte att vädra ärlig och upplys om eventuella skador.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top