Från fult till ljust

21 juli 2020 patrick_pettersson

Har du ett fult och gult gammalt parkettgolv där hemma och drömmer istället om ljust och fräscht, men plånboken ekar tom? Det går faktiskt att med enkla medel fixa ett snyggt golv, särskilt om du målar det i en heltäckande färg som exempelvis vitt. Man måste inte införskaffa en golvslipmaskin som liknar en rymdfarkost; om rummet inte är alltför stort så räcker en liten elektrisk handslip gott och väl. Den är mycket billigare och bra att sedan ha hemma – värd att investera i alltså. Visst kommer du få jobba lite mer, men man brukar också ha mer tålamod med en tunn plånbok.

 

Skura, skölja, slipa

Innan du sätter igång och slipar golvet måste du rengöra det mycket noggrant. Efter det måste du skölja bort rengöringsmedlet, även det väldigt noggrant. Skura, skura, skura och sedan skölja, skölja, skölja. Då kommer nämligen färgen att fästa mycket bättre. När du sköljt ordentligt och många gånger så måste golvet torka. Vänta tills det blir helt torrt. Sedan är det dags för slipningen. Slipa så pass att lacken försvinner. Du måste få fram ett ordentligt fäste för färgen, men inte mer än så. Sedan är det bara att köra igång med det roliga, att måla! Två eller tre lager färg brukar räcka bra.

 

 

Orkar du inte själv?

Känner du att detta är för mycket för dig att göra på egen hand så finns det tack och lov proffs som kan ta sig an ditt uppdrag. Vill du ha hjälp med golvslipning eller golvläggning i Göteborg så är exempelvis Hisingens Golv ett alternativ. Visst, det kostar lite mer, men det snygga och proffsiga resultatet kommer vara värt det. Dessutom kommer du kunna njuta av ditt fina golv mycket snabbare än om du gör det själv. En fördel med proffs är ju att de jobbar så mycket snabbare än de glada amatörerna.

Fler nyheter