Fönster för ditt hus

Fönster för ditt hus

Fönster är en viktig del av huset. Det är husets ögon och vilka fönster man väljer till sitt hus kan ha stor betydelse. Om man har gamla fönster som inte är riktigt täta kan det vara idé att investera i nya. Gamla dragiga fönster släpper båda in kyla och släpper ut värme vilket leder dels leder till dålig inomhuskomfort och dels ger en högre energi räkning. Om man har fönster som inte är täta så behöver man ha mer värme på under de kalla vintermånaderna. Att ha täta och bra fönster med lågt u-värde är A och O för att få ett bra inomhusklimat och även bli energisnål.

Om man ska bygga ett nytt hus ska man fundera över vilka fönster man vill ha. Om man vill ha in mycket dagsljus kan det vara en god idé att välja stora fönster eller glaspartier. Om man har möjlighet att sätta skjutglaspartier på baksidan av huset som vetter mot trädgården eller skogen kan man få en fin utsikt. Under sommarmånaderna kan man dessutom öppna upp och sudda ut gränsen mellan inne och ute. När man bygger nytt hus ska man inte snåla med glaspartier och stora fönster. I Sverige har vi lite dagsljus om vintern och då kan det vara skönt att få in så mycket naturligt ljus som det bara går. 

Vilka fönster man väljer till sitt hus har också stor betydelse för husets exteriör. När man väljer fönster ska man se till att det går ihop med husets övriga stil. Man ska tänka på att alla investeringar som man gör på ett hus skapar ett högre värde för huset, om man någon gång skulle vilja sälja det. 

 

Termofönster är en återförsäljare av Pvc-fönster, skjutglaspartier, aluminiumfönster, vikdörrar och isolerglas. I deras stora sortiment är det enkelt att hitta något som kan passa för huset. Alla deras fönster och glaspartier är dessutom av bra kvalitet, något som är oerhört viktigt när man köper fönster. Dåliga fönster kan vara i så dåligt skicka redan efter fem år att de måste kasseras och man måste köpa nya fönster på nytt. Det är bättre att köpa fönster som är bra kvalitet och blir ett hållbart alternativ. Man ska tänka på när man byter eller köper nya fönster med bra kvalitet, att det blir en investering just vid tillfället men som lönar sig i det långa loppet. 

Att köpa fönster eller dörrar ska inte vara krångligt och därför kan man också rådfråga Termofönster om man är osäker. De har dessutom ett nära samarbete med många underleverantörer/tillverkare av fönster, dörrar och isolerglas i Europa. Det gör dom för att säkerställa hög leveransförmåga och ändå hålla priserna på en bra nivå, trots att alla fönster och dörrar håller en bra kvalitet. 

Dessutom erbjuder de i Stockholmsområdet samt Mälardalen professionell fönstermontering av sina produkter. De kan även erbjuda montering i övriga Sverige, om det handlar om stora projekt. 

Här kan man skicka en offertförfrågan för att ta reda på vad de fönster och dörrar man tänkt sig kommer att kosta.