Design och funktion i en diskbänk

Home » Design och funktion i en diskbänk

Ett kök ska vara både praktiskt och funktionellt, samtidigt som man vill att det ska ha en stil som går ihop med resten av hemmet. Det är viktigt att lägga mycket krut på köket om man bygger nytt eller renoverar. Här lagar vi mat så gott som varje dag och det är viktigt att välja bra material och varor av bra kvalitet. Om man sätter in ett nytt kök vill man givetvis att det ska hålla i många år. Men det är inte bara hållbarheten som är viktigt, utan också att det fungerar bra att arbeta i. 

När man ska välja diskbänkar till exempel finns mycket att välja mellan. Det finns olika sorter och material. Intra är ett företag som säljer diskbänkar. De är kända för sin högkvalitativa design och för sina produkter i rostfritt stål. Det är viktigt när man ska inköpa nya produkter till köket att man inte behöver tumma på något. Bara för att det har en bra kvalitet behöver man till exempel inte välja en design som man inte gillar och vice versa.  Intra har tillverkat diskbänkar och andra rostfria produkter under årtionden och kan därför sin sak. 

 

 

 

I kombination med ”know-how” från fabrikerna i Mölntorp och även Juvél i Danmark har Intra experimenterat fram lyckade produkter som finns på marknaden idag. Mer än hundrafyrtio år av entreprenörskap står bakom produkterna från företaget. De har både en lång erfarenhet av produktutveckling men också design. Under många år har de arbetat med ledande industridesigners där kvalitet och design har legat i fokus. De har både vunnit priser och fått utmärkelser för deras produkter, där bra funktionalitet och snygg design möts. Intra har fått Merket for God Design flera gånger och utmärkelserna är ett bevis på lyckad användning av design för att skapa  produkter och lösningar som fungerar.

Att en produkt går under kategorin vardagsdesign betyder inte att den är vardaglig, däremot är den designad för att klara vardagen. Skandinavisk design är känd för att ha höga krav på funktion och kvalitet samtidigt som man har adderat elegans. Produkterna har enkla linjer med material i hög kvalitet och små enkla detaljer som gör oerhört mycket för den som använder produkterna. Företaget är känd för sin skandinaviska design och sedan starten har Intra varit ledande inom det. Redan tidigt etablerade de samarbete med till exempel designern Odd Thorson och Bruno Oldani. Tillsammans utvecklade de profil, koncept och genomtänkta produkter som har en långlivslängd.

När man väljer produkter till köket är det viktigt att köpa något som känns bra och rätt. Som passar för köket och tiden men också för hur köket används. Det är viktigt att de små detaljerna som känns bra både för ögat och för arbetets gång finns där och underlättar i vardagen. Det är också viktigt att välja ytor som till exempel är enkla att rengöra och att man hela tiden känner att arbetet i köket går lätt och smidigt. Man ska också välja produkter efter vad man gillar och vad som passar för stilen i hemmet. 

 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top