Bygg ett kök efter hjärta och behov

04 januari 2020 william_eriksson

Köket är ett hemmets viktigaste rum. Fungerar inte köket påverkar det hela huset och bostadens själ. Köket kanske är för trångt eller felritat, vilket gör att det behövs göras en omfattande renovering. Eller så är luckorna gamla och diskbänken för låg, då handlar det mer om en uppfräschning som behövs för att ge hushållsarbetet bättre flyt och ergonomi. Oavsett så är grunden i köksdesign att planera och rita upp köket från början. Att förändra ett kök kan kosta hur mycket som helst. Den som vill göra det ekonomiskt och hållbart i längden ska därför strunta i rådande trender och gällande material.

 

Välj material som håller

När det handlar om kök så är materialen viktiga. Det är ett rum där matvaror ska hanteras och arbetas med, vatten används och avlopp finns. Se till att få tillräckligt med arbetsytor när köket planeras om, och titta noga på förvaringen. Öppna hyllor är snyggt, men skåp med luckor ända upp till taket är enklare att hålla rent och snyggt. Vad behöver köket för att fungera för hela familjen? Var finns vatten och avlopp och hur kan diskmaskinen och diskhon placeras bäst? Kanske är det bättre att ha ugnen i ett skåp istället för under spisen?

 

 

Skapa rum för matlagning och samvaro

Ett smart sätt att få på svar på alla frågor som rör köksrenovering är att lägga tid på att rita upp köket. Det finns gratis ritverktyg hos olika leverantörer och även bra information som enkelt kan googlas fram. Prova, gör om och prova igen. När ritningen är klar är det dags att välja leverantör. Letar du efter en snygg köksdesign i stockholm så finns det många möjligheter att hitta bra leverantörer. Välj en partner som har ett stort utbud av olika varumärken och som också kan hjälpa till med att skapa personliga och platsbyggda lösningar.

Fler nyheter