Bekväma och vackra golv

02 januari 2020 patrick_pettersson

De senare åren har det blivit mycket populärt att ha enkla vita väggar och istället använda golvet som en kraftig accent i någon stark färg. De blonda furugolven har fått ge vika för svart klinker, körsbärsparkett eller målade golv i trä eller betong. Populärt är också att passa på att lägga ett värmegolv när man lägger ny golvbeklädnad. Det blir varmt och skönt att gå på och man slipper ha skrymmande radiatorer under fönstren.

 

Olika material på moderna golv

En gång i tiden så var alla golv av träplankor som genomgick en golvslipning för att bli mjuka och sköna att gå på. När plasten introducerades så lades snabbt plastgolv över plankorna och efter det så har en mängd olika material provats i hemmen. Kork, heltäckningsmatta, linoleum, parkett, laminat, cement, och idag kan man till och med lägga golv i hemmet av gjutasfalt. Vilket material man väljer beror på olika variabler: stilen på huset, om man vill ha golvvärme eller ej, hur mjukt golv man vill ha, om golvet utsätts för hårt slitage samt storleken på plånboken. Och skulle man lägga ett golv och sedan ångra sig så är det bara att utföra en golvslipning så kan man efter det lägga ett nytt.

 

 

Hjälp med golven

Om man vill ha hjälp av en yrkesman med golvläggning i Göteborg, eller på annan ort, så är det bra om man redan i förväg har en tanke om vad man vill ha hjälp med. Det kan vara ett golv som utsatts för skada så att kanske till och med golvbjälkarna behöver bytas ut. Man har tröttnat på det gamla golvet och vill ha ett nytt eller det gamla är slitet. Men innan man byter ut golvet så kan man kontrollera om det är ett problem som kanske går att lösa genom en enkel golvslipning med efterföljande ny lack eller färg. 

Fler nyheter