Anlita takläggare i Stockholm

20 april 2020 william_eriksson

Vår huvudstad är känd för sina vackra hus med anrika fasader och vårdade tak. Att hitta en duktig takläggare i Stockholm är inte speciellt svårt. Yrket är gammalt, och det finns bra utbildningar och erfarna yrkesmän. De är mycket skickliga och kan lägga tak med lång hållbarhet.

En takläggning i sig brukar förknippas med en relativt stor investering. Även om ett bra tak kan hålla i hundra år känns det ändå svårt att klämma in en så hög summa i budgeten. När man står inför en sådan åtgärd som takläggning eller reparation ska man ändå tänka att det är en investering som lönar sig i längden och som dessutom höjer fastighetsvärdet. 

 

Takläggare ska känna till de olika taktyperna

En duktig takläggare i stockholm ska först och främst känna till de olika taktyperna. Olika tak kräver olika former av renovering och svårighetsgraden skiljer dem emellan. Takpannor är lättare att lägga, anses vara mer effektiva och ligger dessutom i en lägre prisklass. Många föredrar just takpannor, men en bra takläggare ska kunna bedöma vad som passar taket bäst och ifall takpannor är en smart lösning.  Helst ska man använda samma material som taket ursprungligen är byggt av. Fråga gärna din takläggare om råd.

 

 

Vad kostar det att anlita en takläggare?

Arbetskostnaden för att anlita en takläggare varierar lite grann städer och företag emellan. För att få reda på timpriset bör man därför kontakta yrkesmannen själv och fråga efter en offert.

Bra att veta i det här sammanhanget är att 30 % av takläggarens arbetskostnad är avdragsgill i enlighet med det så kallade ROT-avdraget. Detta avdrag i skattedeklarationen underlättar betydligt för ens budget när reparation eller en helt ny takläggning behövs.

Till arbetskostnaden läggs även materialåtgången, och den kan ligga på lite olika belopp beroende på typ av tak. Ska det vara plåt, takpannor eller något annat? Priset bestäms därefter.

Fler nyheter